Waarom een open keuken?

De open keuken is voor velen een woondroom. Voor als je van gezelligheid tijdens het koken houdt, is het een absolute uitkomst. Geen hokjes, geen deuren, maar een en al ruimte en licht. Desondanks kan het lastig zijn om de sfeer vanuit de leefruimte door te geven aan de keuken. Wat je hieraan kan doen, en wat de overige voor- en nadelen van een open keuken zijn, lees je in dit nieuwe blogartikel.

De open keuken

Voordat we het verder in detail over de open keuken gaan hebben, is het verstandig om duidelijk te maken wat er met een open keuken bedoeld wordt. Eigenlijk geeft de naam het al weg; een open keuken creëert een open ruimte, waarbij de keuken is geïntrigeerd in het woongedeelte van het huis. De keuken en woonkamer zijn aan elkaar verbonden en lopen in elkaar over. Dit soort keukens zijn erg modern en daarom zeer populair.

Voordelen

Een belangrijk voordeel dat de open keuken met zich meebrengt, heeft een grote invloed op het interieur en de sfeer van de hele woning. De open keukenopstelling geeft namelijk een zeer ruimtelijk gevoel aan de woning, aangezien hier twee ruimtes samengevoegd worden. Omdat de ruimtes in elkaar overlopen, zorgt dit voor veel overzicht. Dit is ook een van de redenen waarom een open keuken zo geliefd is bij gezinnen met jonge kinderen. Zelfs tijdens het koken, hoef je de kinderen niet uit het oog te verliezen. Ook wordt koken door de open keuken veel meer een sociale gelegenheid. Tijdens het koken kun je in contact blijven met het eetgezelschap die zich aan de eettafel, of in de woonkamer bevindt.

Nadelen

Ook de open keuken heeft enkele nadelen. Om u een juiste overweging te laten maken, benoemen we de nadelen hier ook. Het is bij een open keuken erg belangrijk dat er een goed afzuigsysteem aanwezig is. Etensgeuren verspreiden zich sneller door het huis. Vuile vaat en andere rommel dat bij het koken of bakken komt kijken, zijn minder makkelijk te verstoppen. Daarom is het bij deze soort keuken enorm van belang om goede opbergmogelijkheden te creëren. Hoe je meer opbergruimte creëert lees je hier. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat keukenapparatuur geluid maakt. Een lawaaiige vaatwasser kan vervelend zijn als je een boek leest op de bank, of een televisieprogramma probeert te volgen.

 

Advies

Bent u inmiddels gevallen voor een open keuken? En, wilt u weten hoe STOX u hier verder bij kan helpen? Maak dan nu een afspraak, of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Maak een afspraak

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste acties, nieuwsberichten en blogposts? Schrijf u dan hier in voor de STOX nieuwsbrief.

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief