Keukentrends 2020/2021: Front materialen

De 5 Keukentrends 2020/2021: Front materialen

Na ons blog over de diverse werkbladen en materialen, die we verwachten nog veel terug te zien in toekomstige keukenontwerpen, lichten we nu de fronten uit. Wanneer u naar een keuken kijkt, is dit waarschijnlijk wel het eerste wat u opvalt. Daarom ook niet geheel onbelangrijk om een echte ‘eye-catcher’ te kiezen voor uw keuken. Met de verschillende materialen die in dit artikel uitgelicht worden, geven wij u een idee waar u tegenwoordig uit kan kiezen. Voor verdere vragen of advies van onze keukenspecialisten kunt u contact opnemen.

1) Melamine fronten

Een melamine front bestaat uit een harde vezelplaat met voor en achter een melamine toplaag. Melamine is een synthetische stof en wordt onder hoge druk op het basisoppervlak geperst. De melamine keukenmodellen zijn er in strakke of kaderdeuren. De houtrepro’s zijn niet van echt te onderscheiden en uni kleuren zijn er in oneindig veel varianten. Dit materiaal is hard, krasvast, onderhoudsarm en zeer aantrekkelijk geprijsd.

2) Hoogglans kunststof

Kunststof modellen hebben een MDF basis die, door middel van een vacuüm, driezijdig wordt ommanteld met kunststof. Aangezien MDF zich perfect leent voor het infrezen van profielen en kaders, is dit type front verkrijgbaar in veel verschillende modellen. Daarnaast is dit een goedkoper alternatief voor lak, zeer makkelijk in onderhoud en redelijk krasvast.

3) Houtfineer

Voor wie een warme uitstraling van een keuken zoekt, is houtfineer een zeer geschikt materiaal. Bij dit type front wordt een MDF kern voorzien van een dikke laag houtfineer. Ze kunnen vlak of met een of meerdere groeven geleverd worden. Daarnaast is het aanbod aan kleuren erg ruim, waardoor er meerdere variaties mogelijk zijn.

4) Hoogglans lak

Hoogglans lak zorgt voor een luxueuze uitstraling van uw keuken. Opnieuw is de basis van het front gemaakt van MDF. Uiteindelijk komt hier een lak-dragende toplaag op die wordt afgewerkt met een hoogglans lakkleur. Er zijn veel verschillende lakkleuren mogelijk, zodat er altijd wel iets bij uw woon- en keukenstijl past.

5) Fenix fronten

Dit materiaal is relatief nieuw. Daarom laten wij u in deze blog graag alvast kennismaken met Fenix en de praktische voordelen van het materiaal. Door zijn stijlvolle, matte uitstraling is dit type front zeer geschikt voor hen die een moderne keuken zoeken. Tevens is het een zeer stevig, hitte- en krasbestendig materiaal. Naast al deze voordelen is het materiaal ook nog eens gemakkelijk schoon te houden. Voor wie een moderne en praktische keuken voor ogen heeft, is dit zeker de juiste keuze.

Advies

Bent u inmiddels gevallen voor een van deze prachtige materialen? En, wilt u weten hoe STOX u hier verder bij kan helpen? Maak dan nu een afspraak, of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Maak een afspraak

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste acties, nieuwsberichten en blogposts? Schrijf u dan hier in voor de STOX nieuwsbrief.

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief