Composiet

Composiet: te verkrijgen in een groot scala aan kleuren.

Een werkblad van composiet is leverbaar in een ongeëvenaard groot scala aan kleuren en uitvoeringen. Een werkblad van composiet kan een keuken daardoor niet alleen een strakke, moderne uitstraling geven, maar ook een nostalgische look of juist een meer klassieke uitstraling. Vrijwel alle composietsoorten hebben bovendien bijzonder praktische eigenschappen, wat eenvoudig verklaart waarom dit momenteel het meest populaire werkblad in de keuken is.

Composiet is een industrieel vervaardigd steenachtig materiaal, gebaseerd op kwarts.

Composiet is over het algemeen behoorlijk constant van kleur en structuur, maar doordat het bestaat uit natuurlijke basisstoffen zijn kleur- en structuurverschillen ten opzichte van bijvoorbeeld kleurstalen nooit uit te sluiten.

Oppervlaktes in composiet

De meeste werkbladen die STOX Vloeren & Keukens levert in composiet hebben een glanzende oppervlakte (gepolijst). Naast een luxe uitstraling heeft deze oppervlakte als voordeel dat de toplaag minder gevoelig is voor vlekken.

Enkele kleuren composiet zijn ook verkrijgbaar met een matte geborstelde oppervlakte (satin). Composiet met een satin oppervlakte geeft het werkblad een robuuste uitstraling maar heeft ook een relatief open toplaag. Vooral de eerste maanden zijn dergelijke materialen daardoor wat gevoeliger voor vlekken. Na verloop van tijd verbetert dit en zal het materiaal ook wat donkerder van kleur worden.

Hier zijn enkele voorbeelden van composieten werkbladen:

Onderhoud Werkblad Composiet/Keramiek