Graniet

Granieten werkblad: 100% natuurlijk en slijtvast.

Een werkblad van graniet geeft een keuken een fraaie, luxe uitstraling. Tevens zijn de meeste granietsoorten eenvoudig schoon te houden en bijzonder duurzaam van karakter. Het is dan ook niet vreemd dat graniet nog steeds een veel gekozen materiaal in de keuken is.

Graniet is een stollingsgesteente dat miljoenen jaren geleden door de natuur is gevormd. De winning van graniet vindt bijna overal op de wereld plaats; elk winningsgebied biedt zijn eigen kleur en uitstraling. De meeste granietsoorten zijn relatief grof van structuur. Graniet zal daarom vaak kleine oppervlakteputjes tonen, zeker bij strijklicht. Dit is geen teken van mindere kwaliteit, maar een eigenschap van het natuurlijke product. Ook kleur- en structuurverschillen zijn inherent aan alle soorten graniet.

Verschillende oppervlaktes aanrechtbladen

De meeste werkbladen in graniet hebben een gepolijste oppervlakte (hoogglans). Naast een luxe uitstraling, heeft deze oppervlakte als voordeel dat de toplaag minder gevoelig is voor het indringen van vlekken.

Enkele granietsoorten zijn ook verkrijgbaar met een matte oppervlakte, beschikbaar in drie varianten; gezoet (matglans), satin (geborsteld) en gevlamd (geruwd). Graniet met een matte oppervlakte geeft het werkblad een robuuste uitstraling, maar heeft ook een relatief open toplaag. Vooral de eerste maanden zijn dergelijke materialen daardoor meer gevoelig voor vlekken. Na verloop van tijd verbetert dit, en zal het materiaal ook wat donkerder van kleur worden.