Keramiek

Keramiek werkblad: een fraaie uitstraling, bijzonder praktisch en hygiënisch!

Een keramieken werkblad is één van de populairdere keuzes qua materiaal. De voornaamste redenen voor de populariteit zijn de indrukwekkende, stijlvolle look die het materiaal heeft en het feit dat het volledig uit natuurlijke producten vervaardigd wordt.

Eén van de grootste voordelen van een keramiek werkblad is het feit dat het werkblad uiterst hittebestendig is. Een hete pan kan simpelweg op het materiaal geplaatst worden, zonder schade achter te laten. Het is zelfs mogelijk om op het werkblad zelf te snijden, in theorie kunt u het werkblad dus als snijplank gebruiken. We raden dit echter niet aan, aangezien de messen hierdoor hun scherpte verliezen. Het werkblad is daarnaast ook makkelijk in het onderhoud en gaat lang mee.

Kijkend naar de nadelen van het materiaal is het belangrijk om op te letten wat er gebruikt wordt qua schoonmaakmiddelen. Wanneer een schoonmaakmiddel te agressief is kan dit schade aan het werkblad opleveren. Het is ook belangrijk om op te letten waar veel druk uitgeoefend wordt, wanneer er bijvoorbeeld een uitstekende hoek is en hier bijzonder veel gewicht op geplaatst wordt kan dit leiden tot eventuele barsten/breuken.

 

Hier zijn enkele voorbeelden van keramieken werkbladen:

Onderhoud Werkblad Composiet/Keramiek