Kunststof

Kunststof werkblad: functioneel en vrij eenvoudig schoon te houden.

Kunststof werkbladen zijn altijd een populaire keuze wanneer het aankomt op materiaalkeuze. Het materiaal bestaat uit verschillende lagen, een onderlaag, middenlaag en de bovenlaag, welke de finish geeft.

Enkele van de grootste voordelen van een kunststof werkblad zijn de levensduur van het product en de prijs. Een kunststof werkblad is gemaakt van een goed betaalbaar materiaal, wat de prijs van het werkblad relatief laag houdt in verhouding met andere materiaalkeuzes voor uw werkblad. Al is het materiaal aan de lagere kant qua prijs, houdt dat niet in dat de kwaliteit ook minder is. Het is een sterk materiaal wat lang mee zal gaan.

Eén van de voornaamste nadelen van een kunststof blad is het feit dat het niet hittebestendig is. Het is daardoor belangrijk om goed op te passen met hete pannen. Daarnaast heeft het ook niet die unieke uitstraling die een houten of keramisch werkblad heeft. Het materiaal kan daarnaast ook beschadigd worden door zware of scherpe objecten, dus het is belangrijk om daar goed mee op te passen.

 

Hier zijn enkele voorbeelden voor kunststof werkbladen: