Keukentrends 2022

2022 staat voor de deur, en daarom hebben we speciaal voor u de mooiste keukentrends verzameld. We zien een overkoepelende trend vaker terugkomen, namelijk: zachte tinten. Na jaren van harde tinten en zware keukens, zoals bijvoorbeeld volledig zwarte keukens, wordt er nu meer gefocust op zachte kleuren. Dit wil niet zeggen dat alle trends zacht en licht zijn. Ook voor de mensen die van statements houden, zijn er geschikte trends te vinden. Voor ieder wat wils! In dit blog zult u inspiratie opdoen voor het komende jaar. Mocht u verdere vragen hebben, of advies over uw keuken willen, kunt u contact opnemen met onze keukenspecialisten.

Metallic

Een van dé trends die u in 2022 veel voorbij zult zien komen, is de metallic keuken. U kunt deze trend op vele manieren terugbrengen in de keuken. Zo kunt u bijvoorbeeld de volledige keuken voorzien van metaal, door te kiezen voor gouden of zilveren keukenkastjes. Echter, begrijpen we ook dat u het metaal liever op een subtielere manier in de keuken wilt verwerken. Ook hier zijn talloze mogelijkheden voor. Zo kunt u kiezen voor een rosé-gouden achterwand, een RVS keukenblad, een gouden kraan, en nog veel meer. Een vleugje glamour zorgt in 2022 voor dé finishing touch aan uw up-to-date keuken!

Beige tinten

Beige tinten zijn geliefd om de warme ondertoon die ze uitstralen, en worden daardoor ook beschouwd als de juiste kleur voor een knusse ruimte. Keukens in deze tint zijn tijdloos en daarom een perfecte basis voor ieder interieur. Toch verwachten we deze tint in 2022 nog veel vaker tegen te komen. Deze zandkleur geeft een keuken een strakke en minimalistische look, terwijl de warmte en sfeer behouden wordt. Deze kleur leent zich – door zijn veelzijdigheid – ook erg goed om te combineren met andere kleuren. Denk hierbij aan een goede tegenhanger, zoals zwart, die voor een stoere touch zorgt. Ook is deze kleur prachtig te combineren met metalen, zoals hierboven beschreven. Vooral goud in combinatie met beige leent zich perfect voor een warme, moderne look.

Pasteltinten

Ook pasteltinten verwachten wij vaak terug te zien het aankomend jaar. Deze zachte kleuren creëren een frisse en gezellige uitstraling in uw keuken. Hierbij geldt tevens; ga helemaal los, of verwerk het door middel van lichte accenten in het keukenontwerp. Het grote voordeel van pastelkleuren is dat ze zeer gemakkelijk gecombineerd kunnen worden, en zelfs een ‘saaie’ keuken op kunnen fleuren. Zo kunt u bij een vrij donkere en zware keuken lichtroze toevoegen, en andersom zoals op de foto hieronder.

 

Comfort

Middels slimme keukenapparatuur wordt het ‘nieuwe’ koken zeer gemakkelijk gemaakt. Tegenwoordig zijn er apparaten met slimme functies die een hoop menselijke taken over kunnen nemen. Denk hierbij aan slimme koelkasten waarvan je de inhoud op afstand met een app kan bekijken, en zelfdenkende ovens die automatisch het juiste bakprogramma bepalen. Bijzonder intelligente hulpmiddelen voor de keuken van de toekomst!

Advies

Bent u inmiddels gevallen voor een van deze prachtige materialen of kleuren? En, wilt u weten hoe STOX u hier verder bij kan helpen? Maak dan nu een afspraak, of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Maak een afspraak

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste acties, nieuwsberichten en blogposts? Schrijf u dan hier in voor de STOX nieuwsbrief.

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief