Keukentrends 2020/2021: Werkbladen

De 6 Keukentrends van 2020/2021: Werkbladen

Wanneer je aan het bakken of koken bent, is het werkblad het grootste deel van je keuken wat je ziet. Je hangt er, gedurende de bezigheid, immers boven. Niet geheel onbelangrijk dus om een geschikte keuze, passend bij uw stijl, te maken. STOX helpt u daar graag bij en zet de zes grootste keukentrends, wat betreft werkbladen, voor u op een rijtje.

1) Natuursteen; graniet

Een natuurstenen blad is uitermate geschikt voor wie een robuuste, toch luxe keuken wil. Graniet in dit geval, heeft een vaak korrelige uitstraling doordat het bestaat uit kristallen die in elkaar gedrukt zijn. Het materiaal is zeer uniek, aangezien geen enkel dessin hetzelfde is en het in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Daarnaast is het materiaal bestand tegen hoge gebruiksbelasting en dus ideaal om te gebruiken in de keuken. Desondanks blijft goed onderhoud ook bij dit materiaal belangrijk, omdat het iets poreuzer en krasgevoeliger is dan bijvoorbeeld composiet en je natuurlijk nog lang van dit prachtige blad wilt genieten. De meeste granietsoorten zijn eenvoudig schoon te houden en bijzonder duurzaam van karakter. Het is dan ook niet vreemd dat graniet nog steeds een van de populairste materialen in de keuken is.

2) Composiet

Composiet is, zoals de naam al zegt, een samengesteld product. Het materiaal wordt vervaardigd uit een mix van kwartsiet en hars. Dit resulteert, zoals hierboven al een keer benoemd, in een hardere en minder poreuze variant op natuursteen. Omdat composiet een vervaardigd product is, zijn er tal van dessins om uit te kiezen. Een werkblad van dit materiaal kan een keuken daardoor niet alleen een strakke of moderne uitstraling geven, maar ook een nostalgische of meer klassieke look. Door de diversiteit die dit product biedt, past er altijd wel een dessin bij uw woon- en keukenstijl.

3) LightBeton

Betonnen werkbladen zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen en hebben een unieke, stoere en industriële uitstraling. Echter, is beton een zwaar materiaal. Naast het zware beton, is het ook mogelijk te kiezen voor LightBeton. LightBeton bestaat uit een lichtgewicht kern van vezelplaten en is wel 60% lichter dan het standaardbeton. Aan de buitenkant wordt de plaat voorzien van echt beton. Het resultaat is het stoere uiterlijk van beton, maar beter verwerkbaar en meer dan de helft lichter.

4) Keramiek; porselein

Een keramiek werkblad zorgt voor een uitermate fraaie en luxe uitstraling. Daarnaast is het materiaal praktisch en zeer hygiënisch. Keramieken, zoals porselein, zijn ook vervaardigde materialen. Door twee elementen samen te voegen en te verhitten, ontstaat een hard en slijtvast werkblad. Het harde werkblad is daarnaast hittebestendig, waardoor u er gerust een hete pan op kan zetten. Ook bij dit materiaal zijn er tal van dessins te kiezen, waardoor het ideaal is voor iedere keukenstijl en er altijd wel een bij uw wensen past.

5) Massief hout

Wie van een warme en natuurlijke uitstraling houdt, houdt zeker van een massief houten blad. Warmte en rust is een populaire interieurtrend die wij ook niet snel zien verdwijnen. Uw huis wordt door gebruik te maken van deze warme materialen een thuis. Des te mooier is het feit dat deze trend ook doorgetrokken kan worden naar de keuken middels het gebruik van een massief houten werkblad. Dit type blad past perfect bij een landelijke keuken, maar werkt ook prima bij een meer industriële of klassieke look. Met massief hout is het eindresultaat altijd zeer speciaal. Hout is wat dat betreft een uniek materiaal en geeft de finishing touch aan een keuken. Echte houten bladen zijn wel poreuzer en gevoeliger voor krassen.

6) Laminaat; duropal

‘High Pressure Laminate’ (HPL) bladen hebben een kern gemaakt van met hars-geïmpregneerd karton. Daaromheen komt een laag papier met een dessin. Dit maakt het mogelijk om dit type werkblad in tal van kleuren en decors uit te voeren. Hout-, steen- en metaalrepro’s die niet van echt te onderscheiden zijn. De derde, buitenste, laag is gemaakt van melamine. Deze werkt niet alleen beschermend, maar zorgt ook voor een glanzende of juist ultramat afwerking. Laminaat werkbladen zijn ook nog eens ideaal in het onderhoud.

Advies

Bent u inmiddels gevallen voor een van deze prachtige materialen? En, wilt u weten hoe STOX u hier verder bij kan helpen? Maak dan nu een afspraak, of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Maak een afspraak

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste acties, nieuwsberichten en blogposts? Schrijf u dan hier in voor de STOX nieuwsbrief.

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief