De Geschiedenis van STOX

Mijn naam is Berthel. Sinds februari 2015 ben ik de eigenaresse van STOX Vloeren & Keukens. Misschien vraag je je af hoe een 42-jarige, alleenstaande moeder aan dit bedrijf gekomen is? Laat ik bij het begin beginnen…

In 1998 begon mijn man Robin Keller, toen 22 jaar oud, in Hal 20 op de Zwarte Markt in Beverwijk met het verkopen van allerlei partijen. Glas & clips, verlichting, verf, en ga zo maar door. Al snel kwamen er een aantal jonge knullen uit Zandvoort (Robins geboortedorp) hem in het weekend helpen met de verkoop. De handel werd steeds uitgebreider en hij kocht steeds meer partijgoederen op om de hal mee te vullen.

Begin 2001 ontstond het idee om samen met zijn vader en broer ‘een echte winkel’ te gaan openen.

Het idee was om een outlet-winkel neer te zetten, vol met units die gevuld werden door restpartijen van groothandelaren. De rest van de ruimte zou worden ingevuld door onszelf met vloeren. Dit idee werd uitgewerkt en de mannen vonden een prachtig pand in Amsterdam op de Haarlemmerweg 325, waar we vandaag de dag nog steeds gevestigd zijn. Dit pand was maar liefst 2500 vierkante meter!

Eind 2001 leerde ik Robin kennen en kwam zo ook terecht in de opstartfase van het bedrijf. Ook Robins broer versterkte inmiddels het bedrijf. Begin 2002 opende de eerste Stox Factory Outlet zich in Amsterdam.

In de jaren daarna werd er hard aan de weg getimmerd. In 2004 werd het pand aan de overkant op de Van Slingelandtstraat omgedoopt tot Keukenfactory Outlet. Uniek in haar geschiedenis verkochten we nu naast vloeren ook keukens. Dit was vanaf het begin direct een succes!

De visie van Robin was een STOX-keten, dus in opvolgende jaren werd er een STOX Capelle a/d IJssel en een STOX Cruquius geopend. Er kwam zelfs een groothandel met magazijn waar uit China geïmporteerde vloeren kwamen te staan.

Tijdens de crisisperiode 2008-2009 wist STOX zich er goed doorheen te slaan, al betekende dit helaas wel dat de vestiging in Capelle en de groothandel na een aantal mooie jaren beëindigd moesten worden.

In 2012 besloot Robins broer zich op iets anders te storten en ging Robin alleen verder met het uitbouwen van zijn bedrijf. In 2014 sloeg echter het noodlot toe en kreeg hij een zeldzame vorm van kanker. Hij heeft hier een jaar lang als een gladiator tegen gevochten om uiteindelijk op Valentijnsdag 2015 zijn laatste adem uit te blazen. Stox verloor hierbij haar “creator, inspirator en motivator” zoals hij zichzelf altijd zo mooi noemde.

We besloten samen voor zijn overlijden dat ik het bedrijf voort zou gaan zetten. Dit was zeker geen makkelijke taak zonder Robin, maar met hulp van lieve en kundige mensen om mij heen is het gelukt om Stox niet alleen voort te zetten, maar te laten groeien tot wie we vandaag zijn:

Een mooi, krachtig bedrijf met veel toekomstperspectieven en oog voor de klant en haar wensen!

Bij ons kun je rustig en zonder druk in alle rust kijken en zoeken naar wat jij mooi vindt.

Dus kom een keer kijken en beoordeel zelf: anders dan alle andere vloeren-en keukenzaken toch?

Wij zorgen dat de koffie klaar staat!

Groetjes Berthel Keller