6 tips voor vloeronderhoud


6 tips voor het onderhouden van uw vloer

Het onderhouden van uw vloer is hoogstwaarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt bij de aanschaf van een nieuwe vloer. Desalniettemin is onderhoud van zeer groot belang voor de levensduur van uw vloer. Door uw vloer regelmatig te verzorgen en dit te onderhouden, zal u nog jarenlang profijt van uw prachtige vloer hebben.
U kunt de vloer makkelijk zelf onderhouden aan de hand van de tips van de STOX vloerspecialist:

Tip 1: viltdoppen

Voorzie uw stoel-, tafel- en bankpoten van viltdoppen. Dit verkleint de kans op krassen en lelijke plekken op uw laminaatvloer.

Tip 2: antisliplaag

Breng onder uw vloerkleden een antisliplaag aan. Een antislip onderkleed beschermt uw vloer en het vloerkleed tegen slijtage. Doordat onnodige wrijving van het vloerkleed over het parket, laminaat of andere ondergrond wordt voorkomen blijft enerzijds de vloer vrij van krassen en anderzijds blijft het materiaal van het tapijt ongeschonden.

Tip 3: transparante mat

We adviseren om onder bureaustoelen met plastic wieltjes een transparante mat te plaatsen. Dit zal krassen voorkomen en houdt uw vloer in optimale conditie.

Tip 4: rubberen wieltjes

Bent u niet gecharmeerd van een transparante, of een ander soort, mat? Probeert u dan rubberen wieltjes onder de stoel te plaatsen. Deze zijn wieltjes zijn bij ons te bestellen.

Tip 5: stofzuigen (met parketborstel)

Wij adviseren u de vloer regelmatig te stofzuigen. Let hierbij wel op dat u een stofzuiger met speciale parketborstel gebruikt. Er bestaat namelijk een kans dat de combiborstel krassen maakt op kwetsbare vloeren van hout. Een parketborstel heeft extra zachte haren zodat krassen worden voorkomen. We raden een parketborstel ook aan bij losliggende vloeren, zoals laminaat of losliggend zeil. Door de langere haren is de kans dat de zuigmond vacuüm zuigt namelijk kleiner. Heeft u een houten vloer of een losliggende harde vloer, dan is stofzuiger met een parketborstel noodzakelijk wilt u nog lang van uw vloer kunnen genieten.

Tip 6: reinigen

Neem uw vloer af met een licht vochtige doek. Gebruik hierbij water en een vloerreiniger die geschikt is voor uw vloer. Laat u adviseren door onze vloerspecialist.

Extra tip voor vloeren van STOX

Om uw prachtige STOX-vloer in optimale conditie te houden, wordt u geadviseerd geen andere reinigingsproducten te gebruiken dan de door onze vloerdeskundigen aanbevolen producten. Onze vloerfabrikanten hebben hier zeer slechte ervaringen mee. Het zal natuurlijk eeuwig zonde zijn als u door het gebruiken van een verkeerd product uw vloer beschadigt. Voor het bepalen van de juiste reiniger voor uw vloer, kunt u contact opnemen met een van onze deskundigen.

Heeft u geen tijd en zin om u zorgen te maken over het reinigen van de vloer? Kies dan voor een van de diverse ontzorgpakketten die STOX u aanbiedt. U kunt de vloer intensief laten reinigen en in de onderhoudsolie laten zetten door onze parketeurs. Het tarief hiervoor wordt nader bepaald gezien dit afhankelijk is van de grootte van het oppervlak. De vloerdeskundigen van STOX zullen ervoor zorgen dat uw vloer optimaal onderhouden wordt waardoor hij nog jarenlang meegaat.

Zelfs als u gebruik maakt van één van de ontzorgpakketten van STOX Vloeren & Keukens, is het belangrijk dat u zelf ook zorgvuldig met de vloer omgaat.