Vloerentrends 2021

De vloerentrends van 2021

2020 is al bijna op zijn eind, daarom kijken wij graag alvast vooruit naar de vloerentrends van 2021. In dit artikel nemen wij u mee in de wereld van de trendy vloeren, zodat u een weloverwogen keuze kan maken voor uw uiteindelijke droomvloer.

Laminaat

Laminaat is inmiddels niet meer weg te denken uit het vloeraanbod. De afgelopen jaren is laminaat zelfs uitgegroeid tot een van de populairste vloeren. Het is niet zo gek dat deze vloersoort zo populair geworden is als je kijkt naar de vele voordelen en weinige nadelen. Laminaat is kleurvast, waardoor zon en vocht weinig tot geen schade achterlaten. Tevens is laminaat verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en kan het in diverse stijlen gelegd worden, waardoor de vloer naar ieders smaak aangepast kan worden. Daarnaast is laminaat onderhoudsarm. Dit betekent niet dat de vloer helemaal geen onderhoud nodig heeft, maar dat het onderhoud niet heel tijdrovend en gecompliceerd is. Voor de beste vloeronderhoud-tips van onze specialisten ziet u ons blogartikel omtrent dit onderwerp.

U dient er wel rekening mee te houden dat een laminaatvloer niet dezelfde lange levensduur als een echte houten vloer heeft.

PVC

PVC is een populaire materiaalkeuze voor vloeren en dat is natuurlijk niet voor niets. PVC is namelijk een heel sterk en veelzijdig materiaal. Hierdoor is het uitermate geschikt om het in verschillende kamers te gebruiken en dan met name in kamers waar veel verkeer is. Ook is het materiaal waterbestendig, goed te onderhouden en in veel verschillende stijlen te maken. De PVC-vloeren werken goed samen met vloerverwarming en geluiddemping.

Wat een nadeel van een PVC-vloer is, is dat het product enigszins gevoelig kan zijn voor wisselingen in temperatuur.

Lamelparket

Lamelparket is altijd een zeer gewild product, omdat het in ieder huis goed tot zijn recht komt. De flexibiliteit van lamelparket is niet het enige voordeel. Het is namelijk ook goed te onderhouden en het werkt uitstekend met vloerverwarming. Tevens is de plank uit veel verschillende lagen opgebouwd waardoor de kans dat de vloer gaat werken tot een minimum beperkt is.

Een nadeel van deze vloer is dat het gevoelig is voor temperatuur en luchtvochtigheid. Dit hoeft niet voor problemen te zorgen, maar om te voorkomen dat er wel problemen ontstaan is het goed om vooraf te controleren of lamelparket wel geschikt is voor een bepaald kamer.

Visgraat

Een visgraat vloer is van origine een ambachtelijke vloerbedekking van hout en is geheel samen te stellen naar uw wensen. Deze vloerstijl heeft een zeer chique en charmante uitstraling en is een goede basis voor een tijdloos interieur. Visgraat vloeren zijn er in verschillende soorten. Inmiddels is de vloer namelijk ook verkrijgbaar in PVC, laminaat en lamelparket. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden en het uitgebreide aanbod.

Hongaarse punt

De Hongaarse punt wordt gezien als het zusje van de visgraat vloer. Dat is niet zo gek, gezien het patroon bijna hetzelfde is. De planken van de Hongaarse punt zijn aan de uiteinden afgezaagd waardoor er een ‘sergeantstreep’ gecreëerd wordt. Dit geeft een kalme, strakkere en modernere uitstraling. De vloerstijl is uitermate geschikt voor zowel een landelijke als een moderne inrichting.

Advies

Bent u inmiddels gevallen voor een van deze prachtige vloeren? En, wilt u weten hoe STOX u hier verder bij kan helpen? Maak dan nu een afspraak, of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Maak een afspraak

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste acties, nieuwsberichten en blogposts? Schrijf u dan hier in voor de STOX nieuwsbrief.

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief