Kurk Vloeren

Kurk behoort tot de minder gekozen materiaalkeuzes wanneer het aankomt op vloeren. Het feit dat het niet het meest gekozen materiaal is betekent echter niet dat het niet goed bij jouw woonsituatie past. Kurk is een veelzijdig materiaal met veel voordelen en het wordt vaak over het hoofd gezien. Wij zullen de voor- en nadelen uiteenzetten, zodat jij kunt afwegen of kurk wel of niet een plaats in jouw thuis verdient.

Voordelen

Kurk heeft enkele voordelen die het een uitstekende keuze maken voor bepaalde woningen. Eén van de grootste voordelen die kurk met zich meebrengt is de isolatie. Kurk heeft van zichzelf uitstekende akoestische en thermische, isolatie. Dit houdt in dat het in de winter prettig aanvoelt aan de blote voet en in de zomer lekker koel aan zal voelen. Oftewel, qua comfort is kurk een uitstekende keuze.

Ook niet onbelangrijk is het feit dat een kurk vloer een duurzaam product is. Er hoeven dus geen bomen omgehakt te worden om kurkvloeren te maken, wat het een echt duurzaam product maakt. Tot slot is een kurk vloer comfortabel om op te lopen, wat erg fijn kan zijn voor mensen met gewrichtsproblemen.

Nadelen

Kurk heeft als grootste nadeel het verkleuren, door bijvoorbeeld de zon kan een kurk vloer op bepaalde plekken verkleuren. Het werkt ook niet met vloerverwarming, wat in sommige huizen een erg belangrijk nadeel is.

Kurk heeft daarnaast ook regelmatig onderhoud nodig, vooral de bovenste laag zal regelmatig onderhouden moeten worden.

Dit is een selectie van enkele kurk vloeren die wij in ons aanbod hebben

Vloer laten leggen

Wilt u de vloer liever niet zelf leggen maar deze klus door onze leggers laten klaren dan is dat geen probleem! Wij ontzorgen van A tot Z. Bespreek in onze showroom de mogelijkheden en wij laten u graag voorbeelden zien van de verschillende mogelijkheden en de vloeren die wij in het verleden gelegd hebben. Samen met u kunnen wij vervolgens een afspraak inplannen en uw vloer door een expert laten plaatsen.

Maak hieronder een afspraak voor vrijblijvend advies over uw ideale vloer van onze professionals.

Maak een afspraak

Terug naar vloeren