Lamelparket vloer

Lamelparket is een altijd populaire keuze wanneer het aankomt op de keuze van een vloer. Het past goed in een traditioneel, warm huis, maar is ook uitstekend toepasbaar in moderne huizen en/of appartementen. De flexibiliteit van parket laat zich zien in veel verschillende huizen en om te kijken of het ook bij jouw woonsituatie past zullen wij enkele van de voor- en nadelen op een rijtje zetten.

Voordelen

Lamelparket is parket dat is opgebouwd uit verschillende lagen planken. De bovenste laag, deze wordt ook de toplaag genoemd, bestaat uit eikenhout. De onderlaag bestaat uit multiplex. Dit multiplex is meestal 10 tot 16 mm dik en bij voorkeur gemaakt van beuken of hardhout.

Doordat de plank is opgebouwd uit verschillende lagen, beperken we de kans dat de vloer gaat werken tot een minimum. Hierdoor is lamelparket onder meer uitstekend geschikt om zwevend te leggen.

Tevens is een lamelparket vloer goed te onderhouden en werkt deze uitstekend met vloerverwarming, wat een belangrijk punt is tegenwoordig.

Nadelen

Eén van de belangrijkere nadelen van een lamelparket vloer is de gevoeligheid voor temperatuur/luchtvochtigheid. Dus het is altijd belangrijk om goed te controleren of lamelparket voor een bepaalde kamer geschikt is.

Daarnaast zal de vloer wel van tijd tot tijd onderhoud nodig hebben, maar wanneer het onderhoud goed uitgevoerd wordt ziet de vloer er vervolgens weer als nieuw uit.

Wij zijn lamelparket-dealer van de volgende merken:

Dit is een selectie van enkele lamelparket vloeren die wij in ons aanbod hebben

Vloer laten leggen

Wilt u de vloer liever niet zelf leggen maar deze klus door onze leggers laten klaren dan is dat geen probleem! Wij ontzorgen van tot Z. Bespreek in onze showroom de mogelijkheden en wij laten u graag voorbeelden zien van de verschillende mogelijkheden en de vloeren die wij in het verleden gelegd hebben. Samen met u kunnen wij vervolgens een afspraak inplannen en uw vloer door een expert laten plaatsen.

Maak hieronder een afspraak voor vrijblijvend advies over uw ideale vloer van onze professionals.

Maak een afspraak

Terug naar vloeren