Laminaat vloeren

Laminaat is in de afgelopen jaren één van de meest populaire keuzes geworden wanneer het aankomt op vloeren. Kijkend naar de voor- en nadelen van laminaat is het niet gek dat laminaat zo populair is. Om te kijken of laminaat bij jouw levensstijl past, zullen we enkele van de voor- en nadelen op een rijtje zetten.

Voordelen

Laminaat heeft enkele voordelen ten opzichte van een echte houten vloer. Eén van de grootste voordelen is hoe kleurvast laminaat is. Zon en vocht zullen weinig effect hebben op een laminaat vloer, dit is één van de grootste redenen dat een laminaat vloer het zo goed doet in veel verschillende typen woningen.

Daarnaast biedt laminaat de mogelijkheid om in veel verschillende kleuren en stijlen gelegd te worden. Het is mogelijk om traditioneel hout na te bootsen maar ook voor een modernere look te gaan. Dit zorgt ervoor dat laminaat goed aanpasbaar is en aan iedereens smaak aangepast kan worden.

Ook belangrijk is het onderhoud van een laminaat vloer. Ten opzichte van de andere vloertypes is een laminaatvloer vrij eenvoudig om te onderhouden en neemt in verhouding weinig tijd in beslag. Door het materiaal van de vloer houdt het ook weinig stof vast, wat goed is voor mensen met allergieën.

Nadelen

Als er één nadeel is aan een laminaat vloer is het dat de levensduur van een laminaat vloer nou eenmaal minder lang is dan die van een echte houten vloer. Laminaat is samengesteld uit verschillende lagen materiaal. Hierdoor kun je niet zoals bij een houten vloer de bovenste laag bewerken. Dit is een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Daarnaast is het wel mogelijk om een laminaat vloer eruit te laten zien als echt hout maar de vloer voelt niet hetzelfde aan als echt hout. De vloer kan ook enigszins koud aanvoelen, wat voor sommige mensen in de winter als een nadeel gezien wordt.

Wij zijn laminaat-dealer van de volgende merken:

Dit is een selectie van enkele laminaat vloeren die wij in ons aanbod hebben

Vloer laten leggen

Wilt u de vloer liever niet zelf leggen maar deze klus door onze leggers laten klaren dan is dat geen probleem! Wij ontzorgen van tot Z. Bespreek in onze showroom de mogelijkheden en wij laten u graag voorbeelden zien van de verschillende mogelijkheden en de vloeren die wij in het verleden gelegd hebben. Samen met u kunnen wij vervolgens een afspraak inplannen en uw vloer door een expert laten plaatsen.

Maak hieronder een afspraak voor vrijblijvend advies over uw ideale vloer van onze professionals.

 

Maak een afspraak

 

Terug naar vloeren