Vinyl vloeren

Vinyl is een materiaalkeuze die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Mede door de uitgebreide keuze die men heeft wanneer het aankomt op de look van de vloer. In het verleden was een vinyl vloer vaak herkenbaar en werd het vaak alleen gebruikt voor badkamers of in de keuken. Door de vele verschillende uitvoeringen, die er tegenwoordig goed uitzien, is vinyl tegenwoordig ook terug te vinden in woonkamers.

Voordelen

Zoals eerder genoemd zijn vinyl vloeren tegenwoordig een stuk veelzijdiger en op veel verschillende manieren leverbaar. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld in laminaat stijl leverbaar, maar ook in een tegelpatroon. Tevens heeft het materiaal vinyl ook veel goede eigenschappen die niet met het uiterlijk te maken hebben, de vloeren zijn namelijk; antistatisch, olie- en vet afstotend, prettig om op blote voeten op te lopen en ze zijn ook nog eens geluiddempend.

Doordat al deze goede eigenschappen nu gecombineerd worden met een goede uitstraling en een lage prijs is vinyl een uitstekende keuze wanneer er voor een goedkopere vloer gegaan wordt.

Nadelen

Vinyl heeft verschillende aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Vinyl is in verhouding met andere vloertypes minder duurzaam en zal daardoor dus minder lang meegaan. Tevens is het ook afhankelijk van de dikte van de vinyl vloer hoe lang de vloer meegaat.

Vinyl vloeren beschadigen redelijk snel door zware meubels en het is belangrijk om voorzichtig te zijn met het schuiven van zware objecten aangezien dat tot diepe krassen of zelfs scheuren kan leiden.

Wij zijn vinyl-dealer van de volgende merken:

Vloer laten leggen

Wilt u de vloer liever niet zelf leggen maar deze klus door onze leggers laten klaren dan is dat geen probleem! Wij ontzorgen van A tot Z. Bespreek in onze showroom de mogelijkheden en wij laten u graag voorbeelden zien van de verschillende mogelijkheden en de vloeren die wij in het verleden gelegd hebben. Samen met u kunnen wij vervolgens een afspraak inplannen en uw vloer door een expert laten plaatsen.

Maak hieronder een afspraak voor vrijblijvend advies over uw ideale vloer van onze professionals.

Maak een afspraak

Terug naar vloeren