Waarom een inductiekookplaat?

Waarom een inductiekookplaat: de voordelen

Tegenwoordig wordt ieder huishouden aangespoord om energiebewuster en duurzamer te wonen. Op gas koken is allang niet meer de enige manier om een goede maaltijd te maken. Naast dat gas niet altijd even veilig is, is het ook niet milieuvriendelijk en zal uiteindelijk ieder huishouden in de toekomst aangedrongen worden gebruik te maken van een inductiekookplaat. In dit blogartikel laten we u kennis maken met de voordelen van de inductieplaat.

 

1) Snelheid

Een inductiekookplaat brengt sneller een pan water aan de kook dan een gaskookplaat. Ook is de temperatuur van de plaat zeer snel en nauwkeurig te bepalen. Voor wie veel waarde aan zijn vrije tijd hecht of voor degene die niet iedere dag tijd heeft om lang te wachten tot de aardappelen eindelijk een keer gaar zijn, is dit een uitzonderlijk goede investering en oplossing.

 

2) Hygiënisch

Een inductiekookplaat is supermakkelijk schoon te maken en daardoor zeer hygiënisch. Door het gladde oppervlak, is het gemakkelijk af te nemen met een nat doekje.

 

3) Veiligheid

Waar gaskookplaten nog wel eens voor gaslekken kunnen zorgen, kan dit bij een inductiekookplaat vanzelfsprekend niet. Daarnaast werkt de kookplaat niet als er geen pan op staat. Wanneer je hem per ongeluk aanzet, of je legt je hand op de plaat zal dat geen gevaarlijke gevolgen hebben. Tevens verdwijnt de aanwezige restwarmte na het koken snel.

 

4) Zuinig

Een inductieplaat is door zijn snelheid een zeer energiezuinige manier van koken. Enkel de bodem van de pan wordt verhit, waardoor er maar weinig energie en warmte verloren gaat. Door deze nauwkeurige warmteverspreiding is het te bereiden voedsel sneller aan de kook of sneller gebakken en verlies je dus minder energie. Ook gebruik je hierbij geen aardgas meer waardoor koken met een inductieplaat duurzamer is dan koken met een gaskookplaat.

Advies

Bent u overtuigd van de voordelen van een inductiekookplaat? En, wilt u weten hoe STOX u hier verder bij kan helpen? Maak dan nu een afspraak, of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Maak een afspraak

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste acties, nieuwsberichten en blogposts? Schrijf u dan hier in voor de STOX nieuwsbrief.

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief