Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Waarom een PVC vloer?

PVC vloeren zijn tegenwoordig enorm populair. Is dit door hun fantastische houtlook, omdat ze zeer gemakkelijk te onderhouden zijn, of omdat de vloeren 100%(!) waterbestendig zijn? In dit blog komt u erachter waarom er zo vaak voor een PVC vloer gekozen wordt, en waarom het misschien ook wel een geschikte vloer voor uw woonsituatie is.

Stilte en rust

U kent het wel, gekraak en gepiep als u ergens loopt. Niets irritanter dan dat op dat specifieke moment. Bij een PVC vloer hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. De vloer is geluidsreducerend, bijna volledig stil en zorgt daarmee voor een aangenaam loopgeluid. Tevens kunt u het hoogste niveau van rust bereiken door een ondervloer te plaatsen onder de PVC vloer.

Kan tegen een stootje

Op deze vloeren hoeft u niet bang te zijn om te morsen, iets te laten vallen of om uw dieren hierop rond te laten lopen. PVC-vloeren hebben een sterke beschermlaag waardoor er geen krassen zullen ontstaan en de vloer nog jaren meekan. Dit betekent ook dat een PVC-vloer overal geplaatst kan worden, zelfs waar veel verkeer komt. Daarnaast is de vloer vochtbestendig, dus zullen vloeistoffen nooit de vloer aantasten.

Goede geleider

Denkt u aan het leggen van vloerverwarming in uw woning? Kies dan een mooie PVC-vloer voor eroverheen. PVC geleid heel goed en is dus enorm geschikt om in combinatie met vloerverwarming te gebruiken.

Veelzijdig en divers

Omdat de vloeren vochtbestendig en zeer sterk zijn, kunt u PVC in iedere kamer kwijt. Denk aan de badkamer, keuken, maar ook aan de kamers met het meeste verkeer. Tevens is de vloer in veel verschillende stijlen te maken. Denk hierbij aan een houtlook, maar ook aan bijvoorbeeld tegels. Op deze manier zal er altijd een geschikte PVC vloer zijn voor bij u thuis!

Nadelen

Als we de vloer vergelijken met laminaat, is de vloer per vierkante meter duurder. Daarnaast is het geen duurzaam product en kan het enigszins gevoelig zijn voor wisselingen in temperatuur. Tot slot is het mogelijk dat er herhaling is van patronen. Wanneer je bijvoorbeeld voor een houten look gaat, is het mogelijk dat je dus op meerdere plekken hetzelfde patroon ziet.

Hoe onderhoud ik een PVC-vloer?

Een PVC vloer is zeer gemakkelijk te onderhouden door middel van een stofzuiger en een dweil. Let er hierbij op dat de dweil niet te vochtig is! Te veel vocht is slecht voor de vloer. Probeer hierbij zeephoudende producten te vermijden, vooral omdat dit strepen achter kan laten, doffe plekken veroorzaakt. Tevens kan het de beschermlaag van de vloer aantasten. Ook het reinigen van een vloer met een stoomreiniger kan je het beste vermijden. Niet alleen teveel vocht, maar ook warmte tast de vloer aan en dat is zonde.

Het reinigen van een PVC vloer kan het beste met lauwwarm water en eventueel schoonmaakazijn. Er zijn ook nog andere onderhoudsproducten voor deze vloeren. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met onze vloerspecialist.

 

Heeft u andere vragen, of problemen met uw PVC vloer? Neem ook dan contact op met onze vloerspecialist om oplossingen te horen te krijgen.

Advies

Bent u inmiddels gevallen voor een van deze fantastische kranen? En, wilt u weten hoe STOX u hier verder bij kan helpen? Maak dan nu een afspraak, of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Maak een afspraak

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste acties, nieuwsberichten en blogposts? Schrijf u dan hier in voor de STOX nieuwsbrief.

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief